Bingöl Haberleri
SON DAKİKA

Bingöl Haberleri

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: “İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu’ya dikkat”

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: “İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu’ya dikkat” - "Bazen depremde fay hattı geriye dönebiliyor. O zaman Bingöl, Karlıova, Bitlis, Muş ve Van’a kadar devam eden geriye dönüşte bir deprem olabileceğini söyleyebiliriz. Türkiye genelinde ise Marmara Bölgesi ve İzmir’de deprem olabilir” - “Elazığ’daki fay yeni kırıldı, hemen bir deprem beklemiyoruz ama Malatya ve Tunceli taraflarında şimdi değil de ileride bir deprem olabilir. Genel olarak bu bölgede 5 veya 10 senede bu büyüklükte bir deprem olacağını düşünmüyorum”

Türk ocakları konferans ve İmza günü düzenleyecek.

Fırat Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr Ahmet Feyzi Bingöl Bilim Konferans verecek.

Başkan Şerifoğulları; Tunceli, Malatya, Bingöl Valileri İle Belediye Başkanlarını Harput’ta Ağırladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Tunceli, Malatya, Bingöl Valileri ve Belediye Başkanlarını Harput’ta ağırladı.

Muş’ta 2100 rakımlı tesisten Japonya’ya alabalık ihracatı

Muş’un Varto ilçesinde 2100 rakımlı Bingöl Dağı‘nın eteğinde kurulan alabalık tesisinde üretilen balıklar, başta Japonya olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Aşık Veysel, Elazığ’da Türküleriyle Anıldı

Anadolu halk ozanlarından Aşık Veysel’in türküleri, ünlü türkücü Yavuz Bingöl tarafından gerçekleştirilen konserde seslendirildi. Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan konserde Aşık Veysel’in sevilen türküleri seslendirilerek keyifli bir gece yaşandı.

Âşık Veysel'in Türküleri Yavuz Bingöl Tarafından Elazığ’da Seslendirilecek

Halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 50. yıl dönümünde “Ziraat Bankası Âşık Veysel 50. Yıl Anma Konserleri” kapsamında ünlü türkücü Yavuz Bingöl’ün seslendireceği parçalarıyla yad edilecek.

Deprem Bölgesinde Yaralar Oyunlarla Sarılıyor

ZİVER Vakfı’nın sponsorluğunda deprem bölgelerini gezen ‘Şehr-i Bingöl Tiyatrosu’ palyaço kostümleriyle oyun oynadığı çocuklarda depremin izini ve afetin psikolojik etkilerini azaltmaya çalışıyor.

Elazığ’da Trafik Kazası: 4 Yaralı

Elazığ'da dolu yağışından dolayı kayganlaşan yolda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil yoldan çıktı. Kazada 4 kişi yaralandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN LÜTFÜ TÜRKKAN'A TEPKİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakınına küfretmesine ilişkin açıklama yaptı.